OAMGMAMR Filiala Argeș
Campanii

ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI ARGEȘ SUSȚINE CAMPANIA „Alăptatul: o cheie pentru o dezvoltare durabilă”

Începând cu anul 1992, în peste 170 de țări, în perioada 1 – 7 august are loc Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân, proiect inițiat de Organizația Mondială a Sănătății, scopul acestuia fiind încurajarea hrănirii naturale cu lapte matern a copiilor pentru îmbunătățirea stării de sănătate atât a a bebelușilor, cât și a mămicilor.

În luna septembrie a anului 2015, șefii de stat și reprezentanții statelor membre ONU au stabilit o agendă cu 17 obiective pentru redresarea calității și sustenabilității pe Pământ. În aces an, Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân vine în întâmpinarea acestui deziderat, campania desfășurându-se sub sloganul „ALĂPTATUL: O CHEIE PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ”, ceea ce exprimă una dintre posibilitățile care contribuie la îndeplinirea celor 17 obiective de dezvoltare sustenabilă, prin protejarea, promovarea şi sprijinirea alăptării.

”Alăptatul este un mod natural și necostisitor de a hrăni bebelușii și copiii, le asigură acestora o creștere fizică și psihică echlibrată, reprezintă o sursă de nutriție și întreținere sănătoasă, viabilă, nepoluantă, contribuie la sănătatea mamei. Susținem și încurajăm acțiunile desfășurate în această perioadă, ele având scopul sensibilizării şi conştientizării, dar şi al îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei judeţului Argeş.  Ordinul Asistenţilor Medicali Argeş reiterează şi de această dată interesul şi preocuparea permanente faţă de educaţia şi informarea cât mai amplă a proaspetelor mămici prin intermediul asistenţilor medicali,  raliindu-se demersurilor concrete pe tema alăptării la sân, cu impact major pentru sănătatea generaţiilor actuale și viitoare. În luna august, la nivelul filialei Argeș, se vor derula cursuri de educație medicală continuă cu tema Beneficiile alăptării, iar pe site-ul și în revista filialei vor fi publicate articole și materiale elaborate de asistenți medicali argeșeni, al căror conținut promovează, susţin și protejează alimentaţia copiilor la sân”, a declarat Estera AMBRUȘ, președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Argeş.