OAMGMAMR Filiala Argeș
Stiri

IMPORTANT ! CURS MANAGEMENTUL ÎNGRIJIRII PACIENȚILOR CU INFECȚIE SARS-CoV-2

Ordinul Asistenților Medicali Argeș lansează un curs nou, de actualitate pentru asistenții medicali argeșeni, MANAGEMENTUL ÎNGRIJIRII PACIENȚILOR CU INFECȚIE SARS-CoV-2. Acesta este disponibil gratuit, 24 ore/24 ore, ca de altfel toate cursurile din portofoliul filialei și poate fi accesat la adresa https://oamr-emc-arges.ro/.

”Pandemia generată de virusul SARS-CoV2, despre care OMS avertizează că ar putea fi de lungă durată, a pus personalul medical în fața multor necunoscute.

În calitate de președinte al Odinului Asistenților Medicali Argeș, împreună cu echipa de conducere a filialei, suntem permanent preocupați de a asigura o paletă cât mai largă de teme și domenii pentru dezvoltarea educației profesionale a membrilor noștri.

Pandemia generată de virusul SARS-CoV2 determină multiple consecinţe de ordin medical, psihologic, social şi economic. Suntem în plin fenomen în care omul se află într-o adevărată competiţie de supraviețuire cu un virus extrem de agresiv şi generator de suferinţă umană, iar asistenții medicali au răspuns și răspund cu profesionalism și responsabilitate, acestei imense provocări.

Timpurile dificile pe care le traversăm, au determinat o schimbare de paradigmă în procesul de învățare. Altfel spus, asistenții medicali s-au adaptat în timp real în acordarea practică a îngrijirilor de sănătate specifice, și-au însușit tehnici și practici noi, ale căror noțiuni teoretice au suferit permanente schimbări.

În acest context, și venind în întâmpinarea nevoii de cunoaștere, învățare și educație medicală continuă identificată în rândul de asistenților medicali argeșeni privind această temă, a fost a elaborat cursul MANAGEMENTUL ÎNGRIJIRII PACIENȚILOR CU INFECȚIE SARS-CoV-2.

            Având o bibliografie consitentă, suportul de curs prezintă metodologii de supraveghere a COVID-19, definiții de caz și algoritm de testare, ghid privind echiparea cu echipamente de protecție individuală, reguli de urmat în igiena mâinilor pentru personalul medical care îngrijește persoanele suspecte sau confirmate cu infecție cu noul coronavirus, prevenirea și controlul infecțiilor suspecte cu noul coronavirus în unitățile sanitare,  managementul pacienților simptomatici la nivelul medicului de familie, intervenția  de  sănătate  mintală și psiho-emoțională la pacienții cu covid-19, etc.

            Dinamica schimbării simptomatologiei, studiile și cercetările la nivel mondial, vor determina cu siguranță actualizarea conținutului acestui curs, astfel încât asistenții medicali argeșeni să aibă la dispoziție informații complete și corecte privind infecția SARS-Cov-2.

Invit membrii noștri să parcurgă acest curs, pentru o cât mai buna cunoaștere holistică a acestui fenomen, pentru a fi aceeași profesioniști exemplar pregătiți, devotați îngrijirii pecienților.”, a declara Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.