TRATAMENTUL DIETETIC AL ATACULUI DE PANICĂ ȘI AL STRESULUI POSTTRAUMATIC
Atacurile de panică au diferite cauze, printre care și stresul posttraumatic, afectează direct sistemul nervos și de aceea trebuie evitată declanșarea lor.
Potrivit nutriționiștilor, un rol important îl joacă dieta și de aceea sunt indicate alimentele care au un efect liniștitor asupra sistemului nervos.

„Este știut faptul că fiecare acțiune este urmată de o reacție. Acest lucru este valabil și în privința alimentației: ceea ce consumăm poate avea un impact semnificativ asupra incidenței atacului de panică. Asta înseamnă că atacul de panică poate fi prevenit prin controlul, evitarea sau reducerea alimentelor care întrețin aceste tulburări și, evident, prin consumarea alimentelor care nu favorizează declanșarea atacului de panică. Din grupul vitaminelor B, s-a constatat că o influență deosebită o au cobalamina, niacina și tiamina, deoarece scad susceptibilitatea declanșării atacului de panică”, a declarat pentru AGERPRES nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, pentru o persoană care a fost diagnosticată cu acest tip de tulburare este esențial să-și mențină nivelul glicemiei constant, deoarece variația, în special scăderea glicemiei, conduce la apariția stării de oboseală, a nervozității și, deci, la creșterea riscului de atac de panică.
Nutriționistul a precizat că cel mai simplu mod de menținere a glicemiei constante este de a se reduce consumul de glucide rafinate: dulciuri, băuturi dulci, pâine albă sau cartofi.
În plus, trebuie limitate sursele de cafeină: cafeaua, ciocolata, ceaiul, băuturi carbogazoase care conțin cofeină, pentru că această substanță acționează ca un excitant asupra sistemului nervos central.
Mai multe detalii gasiti aici-AGERPRES
