16 aprilie 2024
OAMGMAMR Filiala Argeș
Stiri

ASISTENTUL MEDICAL ARGEȘEAN – ,,EROU PE FRONTUL PANDEMIEI”

Ordinul Asistenților Medicali Argeș va oferi, în următoarea perioadă, Diploma de Recunoștință fiecărui asistent medical argeșean. Echipa de consilieri județeni ai OAMGMAMR ARGEȘ se întâlnește în această perioadă cu colegii asistenți medicali din cadrul unităților sanitare pentru a le înmâna Diploma de Recunoștință prin care le este conferit  titlul ,,Erou pe frontul pandemiei”.

Potrivit președintelui OAMGMAMR ARGEȘ,  Estera Stămoiu, „Diploma de Recunoștință reprezintă gestul firesc de apreciere față de asistenții medicali argeșeni care, precum colegii lor din întreaga lume, au făcut nenumărate sacrificii pe tot parcursul pandemiei de COVID-19. Gestul nostru este unul simbolic, deoarece nu poate fi nimeni recompensat la nivelul sacrificiului făcut, dar ne dorim să le transmitem asistenților medicali că truda lor fără precedent a surprins într-un mod autentic esența profesiei, forța, unicitatea și valoarea ei pentru comunitate.

Apreciez în mod deosebit modestia naturală pe care o au asistenții medicali. Ei nu se laudă cu salvarea de vieți, nu vorbesc despre faptele pe care le fac și care în ochii noștri sunt acte de eroism. De aceea, i-am numit eroi pe frontul pandemiei de COVID-19. Și nu numai. Sunt eroi în fiecare zi, sunt eroi de fiecare dată când salvează vieți, sunt eroi pentru fiecare pacient care se întoarce sănătos lângă cei dragi.

Recunoștința față de activitatea asistenților medicali este, de fapt, atitudinea potrivită față de ei în fiecare zi, nu doar în această perioadă de pandemie”.