26 aprilie 2024
OAMGMAMR Filiala Argeș
Stiri

ÎN ATENȚIA ASISTENȚILOR MEDICALI ARGEȘENI! A APĂRUT REVISTA PRO ASISTENT ARGEȘEAN NUMĂRUL 7 (IULIE-SEPTEMBRIE 2022)

Revista  PRO ASISTENT ARGEȘEAN, editată de comitetul științific al Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, a ajuns la numărul 7 (iulie-septembrie 2022).

Numărul curent cuprinde informații privind atât activitatea de la nivel național, cât și cea de la nivel județean.

Editorialul semnat de președintele OAMGMAMR Argeș, Estera Stămoiu, este o adevărată ,,Pledoarie pentru independență profesională”, o declarație de  încurajare și susținere, bazată pe Ordinul   pentru modificarea și completarea normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, asistent medical, moașă în regim independent, aprobat prin Ordinul ministrului sănătății nr.1454/2014.

Rubrica Pagina Națională, cuprinde un rezumat al Conferinței Naționale „A look back to lead forward: Tracing new paths to excellence in nursing and midwifery”, organizată subÎnaltul Patronaj al Președinției Române, eveniment la care a participat și o delegației a OAMGMAMR Filiala Argeș.

Tot de la nivel național vine și informația potrivit căreia ,,Opt asistenți medicali argeșeni selectați pentru programul de leadership al OAMGMAMR.

Numărul actual al revistei PRO ASISTENT ARGEȘEAN cuprinde lucrări științifice și un test de specialitate pentru asistenții medicali care doresc să își completeze cunoștințele din domeniul formării profesionale.

Temele lucrărilor științifice sunt variate:

1. ,,Studiază, cunoaște, respectă ca să fii respectat”- Aura Rizescu, asistent șef Secția Ortopedie, Spitalul Orășenesc Mioveni;

2. ,,Impactul COVID-19 asupra copilului pacient – Alin Spălățelu, asistent medical generalist, Spitalul de Pediatrie Pitești;

3. ,,Efectele pandemiei SARS-CoV-2 asupra părinților cu copii internați în terapie intensivă – Ion Mihalache, asistent medical generalist, Spitalul de Pediatrie Pitești;

4. ,,Pandemia covid-19 prin ochii rx – Simona Oțoiu, asistent medical principal, Spitalul de Pediatrie Pitești;

5. ,,Demențele – Cosmina-Ionela Trandafir, Centrul De Diagnostic și Tratament Brătianu Pitești, Cabinet neurologie;

6. ,,1 octombrie – Ziua internațională a persoanelor vârstnice – Adriana Monica Baltă, asistent medical generalist, Spitalul de Geriatrie și Boli Cronice ,,Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești.

În cadrul rubricii ,,Asistent pe mapamond” veți putea citi un interviu cu doamna Elena Stroe, asistent medical în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, care a avut șansa să își desfășoare activitatea în Marea Britanie, activitate despre care a avut amabilitatea să ne vorbească.

Un eveniment important al cărui rezumat îl puteți citi, de asemenea, în actualul număr al revistei, a fost organizat de OAMGMAMR ARGEȘ împreună cu Spitalul Județean de Urgență Pitești sub forma unei mese rotunde cu tema ,,Managementul infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare” – noutăți și tendințe“.

Și campania ,,Îngrijim cu empatie”, lansată de OAMGMAMR Argeș la Spitalul Orășenesc Mioveni, este prezentă în paginile revistei cu informații de la evenimentul de lansare.

Pagina Recunoștinței îi este dedicată domnului doctor Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, care a demonstrat că, pe drumul către excelență, tinerețea și implicarea pot fi un atu în fața experienței.

Deja devenite tradiție, rubricile Pagina Pacientului și Tableta Legislativă sunt, și de această dată, prezente în revista PRO ASISTENT ARGEȘEAN pe care o puteți accesa pe site-ul filialei   www.oammr-arges-ro.                                                                        

Lectură placută!