OAMGMAMR Filiala Argeș
Stiri

PROFESIONALIZAREA ÎNVĂȚĂRII ONLINE, OBIECTIV MAJOR DE VARĂ AL ORDINULUI ASISTENȚILOR MEDICALI ARGEȘ

În perioada iulie-august, platforma de cursuri online a OAMGMAMR Filiala Argeș se află în proces de modernizare și profesionalizare.

În acest context, Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș a declarat:

”Justificarea concentrării pe acest obiectiv major rezidă în faptul că până în prezent platforma a funcționat într-o formă de inițiere, care să permită asistenților medicali, inclusiv deprinderea procedurii de accesare, formarea unei atitudini proactive față de acest tip de învățare, depășirea temerilor care apar în legătură cu învățarea online, făcându-se astfel trecerea de la învățarea tradițională la învățarea virtuală.

Apreciind că după o perioadă de 3 ani a venit momentul în care să mai facem un pas, trecând la un nivel mai înalt, făcând posibilă atingerea dezideratului nostru ”Excelență în profesie prin educație de excelență”.

De altfel, acesta acesta este și motto-ul care ne mobilizează în realizarea acestui obiectiv.Ce ne propunem de fapt:

  • în primul rând să venim cu o grafică modernă, prietenoasă, agreabilă care să asigure vizitatorilor un timp vizual și auditiv de calitate petrecut pe platformă;
  • să interesăm cât mai mulți asistenți medicali să se implice în activitatea de educație, continuând programul inițiat acum câțiva ani, ”Asistenți medicali în slujba asistenților medicali;
  • să asigurăm mai multe tipuri de resurse educaționale digitale;
  • să asigurăm cursuri pe toate specialitățile, respectiv: radiologie, farmacie, nutriție-dietecă, balneofizioterapie, laborator, igienă, medicină generală, și în același timp să oferim o diversificare a temelor, chiar în cadrul aceleași profesii. Ne dorim să avem cursuri de educație profesională cu teme, precum: Îngrijiri paliative, Psihiatrie, Medicină dentară, Asistență medicală comunitar, Neonatologie, Anestezie și terapie intensivăa, Pneumoftiziologie, Anatomie patologică, Bloc operator, Geriatrie și gerontologie, Diabet, Oncologie, Nefrologie/Hemodializă și dializă peritoneală, Cardiologie, Gastroenterologie, etc.

De ce ne-am concentrat eforturile și energiile pe acest obiectiv și care sunt beneficiile învățării online?

Nu putem ignora faptul că tehnologia este parte a vieții noastre, a tuturor, iar tinerii sunt atrași în mod deosebit de mediul digital, dinamic, interactiv. O platformă de calitate poate îmbunătăți atitudinea față de pregătirea profesională continuă. Este ușor accesibilă, accesul la cursuri este la liberă alegere, poate fi realizat rapid, la orice oră și în orice loc, asigură o învățate auto-direcționată, asistenții medicali putând alege cursurile adecvate intereselor și nevoilor profesionale, încurajând astfel autonomia în învățare.

Multe universități de prestigiu au cursuri online, această formă dovedindu-se mult mai eficientă, economisind una dintre cele mai importante resurse ale omului vremurilor noastre, timpul. Și nu în cele din urmă, e de evidențiat, beneficiul financiar, toate cursurile derulate în cadrul Ordinului Asistenților Medicali Argeș fiind gratuite.

Închei, citându-l pe Nelson Mandela, care spunea: ”Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea”.